plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto som len raz skúsila namiesto chleba vo vajíčku a odvtedy moji chlapi nič iné nechcú: Žiadne obaľovanie, špinavý riad a chuť je ešte lepšia!

Chlebík vo vajíčku robím často, pretože je to super nápad, ako zužitkovať starší chlebík a nakŕmiť mojich dvoch chlapov (muža a synátora).

Chlebík vo vajíčku robím často, pretože je to super nápad, ako zužitkovať starší chlebík a nakŕmiť mojich dvoch chlapov (muža a synátora). Vyskúšala som super nápad z pinterestu, ktorý odporúčam každej gazdinke. Ušetrí vám to čas a je to skvelé papanie. Okrem obyčajnej večere som to vyskúšala aj ako slané pohostenie, keď boli na návšteve naši známi a všetci boli nadšení – pozrite si aj nápad číslo 2.

Prajem vám dobrú chuť, Mirka :-)

Potrebujeme:

Chlieb

Strúhaný syr

Maslo

Soľ a korenie

Postup:

Stred chlebíka zatlačíme lyžicou, aby nám v ňom vznikla priehlbinka. Do tej rozbijeme vajce a okraje potrieme maslom. Potom na okraje jednoducho navrstvíme strúhaný syr. Stačí len preložiť na plech a šup do rúry. Ak si chcete celkom ušetriť prácu s drhnutím plechu, jednoducho ho vysteľte papierom na pečenie.

Odporúčam aj tieto chlebíkové košíky. Robím ich tak, že z chlebíka jednoducho odrežem okraje a striedku trochu rozvaľkám, aby bola tenšia. Navrstvíme do vymastených košíčkov na muffiny, do stredu rozbijem vajce – môžete pridať aj šunku, slaninku…. Posypeme soľou, korením a strúhaným syrom. Šup do vyhriatej rúry a necháme zapiecť po dobu asi 15 minút (vajcia sú polotekuté). Ak chcete úplne natvrdo, nechajte o pár minút dlhšie.

Košíky

Najlepšie recepty na dnes