plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálna torta, ktorú pripravíte bez toho, aby ste zapínali rúru!

Tento famózny dezert podľa receptu z youtube si pripravíte bez toho, aby ste zapínali rúru a všetci pri stole budú nadšení!

Potrebujeme:

Na cesto:

1 vajce

250 g kyslej smotany

15 g kakaa

420 g hladkej múky

10 g kypriaceho prášku do pečiva

štipku soli

Na krém:

400 g kyslej smotany

200 ml šľahačkovej smotany

180 g práškového cukru

vanilkový cukor alebo esenciu

Postup:

V miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva. 

V samostatnej miske vyšľahajte metličkou kyslú smotanu izbovej teploty s vajíčkom a soľou. 

Potom preneste polovicu krému do samostatnej misky.

Pridajte preosiate kakao a dobre premiešajte.

Do tej istej misky pridajte 200 g preosiatej múky a vymieste mäkké a pružné cesto, ktoré vyformujte do gule.

Do druhej misky so smotanou pridajte zvyšok preosiatej múky, opäť vymieste vláčne, hladké cesto, vyformujte do gule a obe cestové gule vložte do mikroténového vrecúška. 

Nechajte stáť 15 minút. 

O 15 minút rozdeľte biele a hnedé cesto na 8 rovnakých častí, z ktorých vyformujte guľky.

Pracovnú dosku posypte múkou a každú guľku vyvaľkajte na placku. Pomocou pokrievky vykrojte kruh. 

Každú placku popichajte vidličkou, aby sa počas pečenia nenafukovala.

Panvicu s hrubým dnom rozohrejte a každú placku opečte na suchej panvici na strednom ohreve asi 1,5 – 2 minúty z každej strany. 

Kým sa pečie jedna placka, vyvaľkajte si zatiaľ ďalšiu. 

Orezané zvyšky potom opečte rovnako ako placky na suchej panvici, budú slúžiť na ozdobu.

Pripravte si krém. Studenú smotanu si dajte do misy, pridajte práškový cukor a metličkou premiešajte.

Šľahačkovú smotanu si vyšľahajte, kým nie je tuhá.

Smotanu s cukrom zmiešajte s vyšľahanou šľahačkou pomocou stierky.

Vznikne homogénny a lesklý krém. 

Zostavte tortu. Prvú svetlú placku položte na podnos alebo na misku, natrite krémom a priložte druhú placku, kakaovú. Takto vrstvite striedavo placky s krémom.

Krémom natrite aj boky a dajte do chladničky na 5 – 7 minút. 

Upečené zvyšky cesta rozmixujte, kým z nich nie sú omrvinky. 

Týmito zvyškami ozdobte tortu a nechajte odležať v chladničke 8 – 10 hodín. 

Pred krájaním vyberte tortu asi na 30 minút, potom nakrájajte a môžete podávať. 

Dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes