Geniálna tiramisu torta ktorej nikto neodolá: Dezert, ktorého nikdy nie je dosť a všetci pýtajú dupľu!

5002 0

Tiramisu patrí medzi obľúbené dezerty a keď vyskúšate túto tiramisu tortu podľa receptu z youtube, ani jeden tanier neostane čistý. Všetci ho jednoducho zbožňujú!

Potrebujeme:

Formu s priemerom 18 cm

Na korpus

2 vaječné bielky

1/4 PL citrónovej šťavy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g kryštálového cukru

2 vaječné žĺtky

35 g hladkej múky

10 g kakaa

15 ml mlieka

15 g oleja

Na krém

4 g želatíny

20 ml vody

45 g kryštálového cukru

2 vaječné žĺtky

200 g mascarpone

180 g šľahačkovej smotany

Iné

4 g instantnej kávy

40 ml horúcej vody

30 ml rumu

teplú vodu

kakao

Postup:

Do väčšej misy si dáme bielka, pridáme citrónovú šťavu a šľaháme pri nízkych otáčkach.

Počas šľahania pridáme v dvoch dávkach cukor a pokračujeme, kým nevznikne polotuhý sneh (nemusí byť úplne tuhý, aby korpus pri pečení nepraskol).

Do hotového snehu zašľaháme pri nízkych otáčkach žĺtky.

Potom k vaječnej zmesi preosejeme múku, aj kakaový prášok. Pomocou metličky zapracujeme.

Do samostatnej misky nalejeme mlieko, pridáme olej a zmiešame tak, aby obe zložky splynuli.

Pridáme trochu vaječnej zmesi a rozmiešame, potom zmiešame s celou vaječnou zmesou.

Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, nalejeme cesto a dáme piecť do predhriatej rúry na 160 °C.

Pečieme asi 40 minút.

Korpus dáme vychladnúť na mriežku a pripravíme si krém.

Do misky nasypeme želatínu, pridáme teplú vodu a necháme napučať 10 – 15 minút.

Do druhej misky si nasypeme cukor, pridáme žĺtky a vyšľaháme do peny.

Následne pridáme želatínu.

Vyšľaháme metličkou nad parou do hladkej hmoty. Necháme vychladnúť a pridáme mascarpone.

Jemne premiešame, aby sa všetko dobre spojilo.

Vyšľaháme si šľahačku a primiešame k hmote s mascarpone.

Korpus si prekrojíme na polovicu a jeden diel skrojíme na priemer 15 cm.

Kávu zalejeme horúcou vodou a zmiešame. Necháme vychladnúť a pridáme rum.

Týmto roztokom navlhčíme korpus. Navrstvíme časť krému a priklopíme menším korpusom, ktorý tiež navlhčíme kávovým roztokom.

Zalejeme zvyškom krému. Uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.

Keď je torta dostatočne stuhnutá, vyberieme ju z chladničky a vyberieme z formy.

TIP: Namočte uterák do teplej vody a priložte asi na 15 sekúnd k vonkajšej strane formy.

Potom sa vám torta lepšie oddelí od formy.

Vrch posypeme kakaom a môžeme podávať. Nakrájame a vychutnávame.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár