plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálna smotanovo-ovocná pochúťka bez pečenia

Toto je presne ten typ dezertu, ktorý nikdy nesklame. Kombinácia kyslej smotany, šľahačky a lahodného ovocia. A to všetko podčiarknuté sviežou chuťou, ktorú tento pochúťke dodáva citrónová šťava a kôra. Pripravte si delikatesu len za 10 minút.

Toto je presne ten typ dezertu, ktorý nikdy nesklame. Kombinácia kyslej smotany, šľahačky a lahodného ovocia. A to všetko podčiarknuté sviežou chuťou, ktorú tento pochúťke dodáva citrónová šťava a kôra. Pripravte si delikatesu len za 10 minút.

Potrebujeme (na 10 porcií):

500 ml kyslej smotany

1 citrón (budeme potrebovať šťavu aj kôru)

10 lyžíc práškového cukru (môžeme použiť aj med)

2 bal. vanilkového cukru

500 ml smotany na šľahanie

400 g detských piškót

500 g zaváraných čerešní (prípadne iného ovocia)

Postup:

Zo sladkej smotany a vanilkových cukrov ušľaháme tuhú šľahačku. V inej miske zmiešame kyslú smotanu s cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Potom do zmesi opatrne vmiešame šľahačku a vytvoríme hladký nadýchaný krém.

Dno pripravenej formy s vyššími okrami vyložíme piškótami. Pokračujeme vrstvou krému a čerešní. Potom opäť uložíme vrstvu piškót, krému a ovocia. Pokračujeme, kým neminieme všetky prísady. Vrch koláča ozdobíme ovocím.

Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Najlepšie recepty na dnes