Bez vajec, strúhanky a drží perfektne: Geniálna plnená rolka z mletého mäska, slaná aj bez zrnka soli!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú. Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky. Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa bravčového

Mlieko , cesnak

1 lyžičku porvensálskeho korenia

1 lyžičku čierneho korenia

Na náplň:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Horčica

Plátky syra

Plátky šunky

Voliteľné: Plátky slaninky, kápia…

Na vrch:

Kyslá smotana

Postup:

Je dobré, aby  mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred. Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), provensálskym , čiernym korením  a cesnakom. Premiešame a dáme do chladu marinovať.

Na druhý deň si mäsko rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole. Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.

Opatrne začneme rolovať. Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom. Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho zošuchnem na plech. Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.

Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Foto: tjn