plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketová-paradajková pomazánka do pohárov: Taká geniálna, že u nás sa vyjedá priamo z pohárov, netreba ani pečivo!

Mäkký chlieb s čerstvou cuketovou pomazánkou je sám o sebe fantastickou pochúťkou. Táto zmes je výborná aj pod mäsko, alebo do polievok či k cestovinám. U nás je to rozhodne najlepší spôsob, ako uchovať domácu úrodu cukety a paradajok.

Potrebujeme:

  • 3 kg cukety / tekvice
  • 500 g mrkvy
  • 500 g papriky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1,5 kg paradajok
  • 2,5 lyžičky pálivej červenej papriky
  • 100 g cukru
  • 2 lyžice soľ
  • 200 ml oleja

Postup:

Paradajky zomelieme v mlynčeku na mäso (môžeme ošúpať, ale nie je to nutné). Rovnako zomelieme aj cuketu, papriku, cesnak a mrkvu nastrúhame, alebo tiež zomelieme. Pridáme aj všetky ostatné prísady a preložíme na plameň.

Varte zeleninovú zmes pri strednej intenzite asi 40 minút a občas premiešame. Potom pridajte pálivú červenú papriku a varíme ešte ďalších 10 minút. Navrstvite horúcu zmes do sterilizovaných nádob a potom zatvoríme.  Otočte poháre hore dnom, zakryte dekou a nechajte vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: befottkompotsavanyusag

Najlepšie recepty na dnes