Cuketová-paradajková pomazánka do pohárov: Taká geniálna, že u nás sa vyjedá priamo z pohárov, netreba ani pečivo!

Mäkký chlieb s čerstvou cuketovou pomazánkou je sám o sebe fantastickou pochúťkou.

Táto zmes je výborná aj pod mäsko, alebo do polievok či k cestovinám.

U nás je to rozhodne najlepší spôsob, ako uchovať domácu úrodu cukety a paradajok.

Potrebujeme:

3 kg cukety / tekvice

500 g mrkvy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g papriky

5 strúčikov cesnaku

1,5 kg paradajok

2,5 lyžičky pálivej červenej papriky

100 g cukru

2 lyžice soli

200 ml oleja

Postup:

Paradajky zomelieme v mlynčeku na mäso (môžeme ošúpať, ale nie je to nutné).

Rovnako zomelieme aj cuketu.

Nakoniec zomelieme aj papriku, cesnak a mrkvu nastrúhame, alebo tiež zomelieme.

Pridáme aj všetky ostatné prísady.

Dôkladne premiešame a preložíme na plameň.

Varte zeleninovú zmes pri strednej intenzite asi 40 minút a občas premiešame.

Potom pridajte pálivú červenú papriku a varíme ešte ďalších 10 minút.

Navrstvite horúcu zmes do sterilizovaných nádob.

Potom pevne zatvorte.

Otočte poháre hore dnom.

Nakoniec zakryte dekou a nechajte vychladnúť.

Cuketová zmes je vynikajúca do polievok, omáčok, alebo aj sama o sebe – napríklad s čerstvým pečivom.

U nás je tak obľúbená, že sa vyjedá rovno z pohára.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: befottkompotsavanyusag

Témy:


Pridajte svoj komentár