plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálna nadýchaná piškóta len z 3 surovín: Bez použitia kypriaceho prášku, aj bez sódy bikarbóny!

Na perfektnú nadýchanú piškótu nepotrebujete nič viac, len tieto tri suroviny. Žiadny kypriaci prášok, ani sódu bikarbónu v tomto recepte z youtube nehľadajte. Výsledok vás milo prekvapí a piškóta ani trochu nespadne!

 

Potrebujeme:

150 g hladkej múky

150 g cukru

5 veľkých vajec

Postup:

1. Vajcia si rozbite do hlbokej misy.

2. Pridajte cukor a mixérom všetko šľahajte, kým nevznikne objemná, nadýchaná, belavá pena.

Trvá to asi 10 – 12 minút. Najskôr šľahajte pri nízkej rýchlosti, potom postupne rýchlosť zvyšujte.

3. Múku si preosejte do misky s vaječnou penou. Stierkou a opatrnými pohybmi zdola nahor zapracujte múku do zmesi.

4. Formu si vysteľte papierom na pečenie a nalejte do nej pripravené cesto. Priemer formy pri tomto množstve by mal byť 20 cm. Cesto sa snažte naliať rovnomerne.

5. Formu s cestom vložte do predhriatej rúry na 180 °C a piškótu pečte asi 20 – 25 minút. Špajdľou potom urobte test, či je cesto dobre upečené.

6. Piškótu nechajte vo forme mierne vychladnúť (asi 5 – 7 minút).

7. Pred vybratím z formy prejdite nožom po obvode, aby sa piškóta oddelila od jej strán.

8. Formu otočte hore dnom, piškótu preklopte na podnos a odstráňte papier na pečenie.

9. Piškótu nechajte ešte dôkladne vychladnúť a až potom ju môžete prekrojiť. Musí stáť aspoň 6 hodín, inak sa vám bude drobiť. Po uplynutí tejto doby ju môžete použiť na prípravu torty.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Najlepšie recepty na dnes