Geniálna „Divoká“ omáčka s bravčovým mäsom: Stačí k nej len pridať cestoviny a máte obed ako vyšitý!

Výborná omáčka s bravčovým mäsom, kyslou smotanou a naozaj skvelou chuťou. Ak neviete, čo dobré pripraviť na obed, toto jedlo si určite zapíšte.

Výborná omáčka s bravčovým mäsom, kyslou smotanou a naozaj skvelou chuťou. Ak neviete, čo dobré pripraviť na obed, toto jedlo si určite zapíšte.

Potrebujeme:

700 g bravčového karé nakrájaného na kúsky

4 lyžice bravčovej masti

4 stredne veľké kusy mrkvy

4 stredne veľké kusy petržlenu

1 stredne veľkú cibuľku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 ks bobkového listu

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžičku sušenej majoránky

Pálivé korenie podľa chuti

1 lyžičku citrónovej šťavy

Soľ

1 lyžičku cukru

4 lyžičky horčice

330 g kyslej smotany

1 lyžicu hladkej múky

500 ml vody

500 g cestovín podľa chuti

Postup:

Na hlbšej panvici rozpustíte masť a opražíme na nej najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a aj mäso. Chvíľu restujeme a keď sa mäsko zatiahne, podlejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť, kým mäsko nezmäkne. V miske zmiešame kyslú smotanu, horčicu, múku a postupne pridáme za stáleho miešania do mäsovej zmesi. Keď omáčka zhustne, môžeme podávať. Ako príloha je výborná ľubovoľná cestovina.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty