Geniálna cuketová omáčka: Chutí tak skvele, že aj 20 pohárov vám bude málo!

Ak máte radi cuketu, určite si túto omáčku obľúbite. Recept je veľmi jednoduchý a cuketa je pripravená raz dva!

Tento recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 kg cukety (asi 6 stredne veľkých kusov)

350 g cibule

280 g mrkvy

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 g papriky (5 kusov)

2 kg paradajok

korenie podľa chuti

150 ml oleja

2 PL soli

200 g cukru

100 ml octu (9 %)

1 hlavičku cesnaku

10 – 15 guľôčok čierneho korenia

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

Postup:

1. Všetku zeleninu okrem cukety si pomeľte mlynčekom na mäso.

2. Cuketu nakrájajte na veľmi malé kocky.

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

3. Pomletú zeleninu dajte do väčšej panvice, pridajte cukor, čierne korenie, olej a soľ.

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

4. Zmiešajte, dajte na sporák a priveďte do varu.

Pridajte cuketu, premiešajte a znovu počkajte kým začne zmes vrieť.

5. Potom varte zmes na miernom ohni asi 1 hodinu.

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

TIP:

Po uplynutí tejto doby zmes ochutnajte a podľa potreby môžete pridať viac soli alebo cukru.

6. Nakoniec nalejte ocot, premiešajte, odstavte z ohňa a rozdeľte do sterilizovaných pohárov.

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

7. Poháre pevne uzavrite a zakryte teplou dekou, kým úplne nevychladnú.

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

8. Skladujte pri izbovej teplote a použite na prípravu mäsových jedál, cestovín, či ďalších pokrmov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár