plny-hrniec_transparent_negativ.png

Geniálna cuketová omáčka: Chutí tak skvele, že aj 20 pohárov vám bude málo!

Ak máte radi cuketu, určite si túto omáčku obľúbite.

Recept je veľmi jednoduchý a cuketa je pripravená raz dva!

 

 

Tento recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

2 kg cukety (asi 6 stredne veľkých kusov)

350 g cibule

280 g mrkvy

600 g papriky (5 kusov)

2 kg paradajok

korenie podľa chuti

150 ml oleja

2 PL soli

200 g cukru

100 ml octu (9 %)

1 hlavičku cesnaku

10 – 15 guľôčok čierneho korenia

 

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

Postup:

1. Všetku zeleninu okrem cukety si pomeľte mlynčekom na mäso.

2. Cuketu nakrájajte na veľmi malé kocky.

 

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

 

3. Pomletú zeleninu dajte do väčšej panvice.

Pridajte cukor, čierne korenie, olej a soľ.

 

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

 

4. Zmiešajte, dajte na sporák.

Priveďte do varu.

Pridajte cuketu, premiešajte.

 

 

Znovu počkajte kým začne zmes vrieť.

5. Potom varte zmes na miernom ohni asi 1 hodinu.

 

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

 

TIP:

Po uplynutí tejto doby zmes ochutnajte.

Podľa potreby môžete pridať viac soli alebo cukru.

 

 

6. Nakoniec nalejte ocot.

Premiešajte, odstavte z ohňa.

Rozdeľte do sterilizovaných pohárov.

 

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

 

7. Poháre pevne uzavrite a zakryte teplou dekou, kým úplne nevychladnú.

 

Foto: youtube/ Готовим с Мариной Ломака

 

8. Skladujte pri izbovej teplote a použite na prípravu mäsových jedál, cestovín, či ďalších pokrmov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes