plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gazdovské plnené trojuholníky s kyslou smotanou!

Chrumkavé cesto a skutočne bohatá náplň vo vnútri. kyslá smotana dodáva tomuto jedlu úžasne lahodnú chuť!

Vynikajúce domáce pečivo s bohatou náplňou. Neváhajte vyskúšať rôzne verzie, podľa vašich chutí a preferencií.

Potrebujeme:

800 g hladkej múky

50 g čerstvého droždia

1 lyžicu cukru

500 ml mlieka

1 lyžičku soli

200 ml oleja

Náplň:

Šunku nakrájanú na drobné kocky

2 ks červenej cibuľky

1 konzervu kukurice

Strúhaný syr podľa chuti (cca 150 g)

2 strúčiky cesnaku

Kyslú smotanu

Slaninu (podľa chuti)

Na potretie:

2 lyžice kyslej smotany

1 žĺtok

Sezamové semienka

Postup:

Do 250 ml teplého mlieka nasypeme cukor a rozdrobíme droždie. Počkáme, kým vyjde kvások. V inej miske zmiešame múku so soľou, pridáme kvások, olej a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Smotanu zmiešame s pretlašeným cesnakom a ½ zmesi natrieme na cesto. Posypeme kúskami šunky, nakrájanou cibuľkou, kukuricou, syrou, slanikou, prípadne ďalšími prísadami. Potom cesto pevne zrolujeme, potrieme zmesou smotany, vajíčka a nakrájame na trojuholníky. Nakoniec posypeme sezamovými semienkami.

Rovnako postupujeme aj v prípade druhej časti cesta. Trojuholníky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme, kým trojuholníky nie sú na povrchu zlatisté.

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes