plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gazdovská krkovička na cesnaku – veľmi krehká a lahodná: Luxusné mäsko a veľmi chutná omáčka z jednej panvicu!

Vynikajúca krkovička na prírodno - s cesnakom, korením a jednoduchou prípravou.

Vynikajúca krkovička na prírodno – s cesnakom, korením a jednoduchou prípravou.

 

 

Mäsko je jemné a doslova sa rozpadá na jazyku.

Skúste a určite si tento recept zamilujete.

Je to oveľa ľahšie a chutnejšie ako vyprážané mastné rezne. 

 

 

Potrebujeme:

800 g bravčová krkovička

1 veľká cibuľa

4 strúčiky cesnaku

olej

múka hladká

1 polievková lyžica domácej vegety

1 bobkový list

Pár guličiek čierneho korenia

500 ml vývaru

soľ

korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou.

 

 

Nakrájame na 2 cm široké pásiky. posypeme soľou, korením a domácou vegetou.

Mäso obalíme v múke.

Sprudka opražíme z oboch strán v horúcom oleji.

 

 

Stačí, kým sa mäso zatiahne.

Potom mäso vyberieme.

Na tej istej panvici osmažíme cibuľku, na krátko pridáme aj pretlačený cesnak.

 

 

Premiešame a zalejeme vývarom.

Mäso vložíme späť na panvicu, pridáme zvyšné koreniny, prikryjeme a na slabom plameni dusíme 50-60 minút.

Nakoniec omáčku zahustíme hladkou múkou:

 

 

1 polievkovú lyžicu rozmiešame v studenej vode.

Zahustíme a premiešame.

 

 

Necháme prevariť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes