Vynikajúca krkovička na prírodno – s cesnakom, korením a jednoduchou prípravou.
Mäsko je jemné a doslova sa rozpadá na jazyku.
Skúste a určite si tento recept zamilujete.
Je to oveľa ľahšie a chutnejšie ako vyprážané mastné rezne.
Potrebujeme:
800 g bravčová krkovička
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
olej
múka hladká
1 polievková lyžica domácej vegety
1 bobkový list
Pár guličiek čierneho korenia
500 ml vývaru
soľ
korenie
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou.
Nakrájame na 2 cm široké pásiky. posypeme soľou, korením a domácou vegetou.
Mäso obalíme v múke.
Sprudka opražíme z oboch strán v horúcom oleji.
Stačí, kým sa mäso zatiahne.
Potom mäso vyberieme.
Na tej istej panvici osmažíme cibuľku, na krátko pridáme aj pretlačený cesnak.
Premiešame a zalejeme vývarom.
Mäso vložíme späť na panvicu, pridáme zvyšné koreniny, prikryjeme a na slabom plameni dusíme 50-60 minút.
Nakoniec omáčku zahustíme hladkou múkou:
1 polievkovú lyžicu rozmiešame v studenej vode.
Zahustíme a premiešame.
Necháme prevariť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)