Gazdovská krkovička na cesnaku – veľmi krehká a lahodná: Luxusné mäsko a veľmi chutná omáčka z jednej panvicu!

Vynikajúca krkovička na prírodno - s cesnakom, korením a jednoduchou prípravou.

Vynikajúca krkovička na prírodno – s cesnakom, korením a jednoduchou prípravou.

Potrebujeme:

  • 800 g bravčová krkovička
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olej
  • múka hladká
  • 1 polievková lyžica domácej vegety
  • 1 bobkový list
  • Pár guličiek čierneho korenia
  • 500 ml vývaru
  • soľ, korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na 2 cm široké pásiky. posypeme soľou, korením a domácou vegetou. Mäso obalíme v múke a sprudka opražíme z oboch strán v horúcom oleji – stačí, kým sa mäso zatiahne. Potom mäso vyberieme a na tej istej panvici osmažíme cibuľku, na krátko pridáme aj rpetlačený cesnak, premiešame a zalejeme vývarom.

Mäso vložíme späť na panvicu, pridáme zvyšné koreniny, prikryjeme a na slabom plameni dusíme 50-60 minút. Nakoniec omáčku zahustíme hladkou múkou – 1 polievkovú lyžicu rozmiešame v studenej vode, zahustíme, premeišame, necháme prevariť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)