Krémový gaštanový krémeš v tortovej forme, vynikajúci!
Potrebujeme:
- 500 g gaštanové pyré,
- 250 g mletých sušienok,
- 50 gramov roztopeného masla,
- 50 ml mlieka,
- rum alebo rumová aróma podľa chuti
krém:
- 250 gramov masla,
- 2 bal. vanilkový puding (môžete použiť aj puding bez varenia)
- 600 ml mlieka.
Vrch: šľahačka, strúhaná čokoláda.
Postup:
Na základ zmiešame pyré s rozmixovanými sušienkami, zmäknutým maslom a mlieko. Pridáme pár kavpiek rumu a túto hmotu navrstvíme do tortovej formy. Popicháme a c´dáma do chladničky.
Z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding, odporúčam použiť puding bez varenia, ktorý stačí len vymiešať so studeným mliekom, už je ochutený. Do pudingu vmiešame maslo a dobre prešľaháme. Navrstvíme na gaštanový základ a na vrch navrstvíme šľahačku. Posypeme čokoládou a môžeme podávať.
Recepciu urobil a vyfotografoval: Katalin Tollár
zdroj: ketkes