plny-hrniec_transparent_negativ.png

Gaštanový krémeš – bez varenia, bez pečenia: Na jeseň pečený krémeš nerobím, každý chce len túto krémovú bombu!

Krémový gaštanový krémeš v tortovej forme, vynikajúci!

Potrebujeme:

  • 500 g gaštanové pyré,
  • 250 g mletých sušienok,
  • 50 gramov roztopeného masla,
  • 50 ml mlieka,
  • rum alebo rumová aróma podľa chuti

krém:

  • 250 gramov masla,
  • 2 bal. vanilkový puding (môžete použiť aj puding bez varenia)
  • 600 ml mlieka.

Vrch: šľahačka, strúhaná čokoláda.

Postup:

Na základ zmiešame pyré s rozmixovanými sušienkami, zmäknutým maslom a mlieko. Pridáme pár kavpiek rumu a túto hmotu navrstvíme do tortovej formy. Popicháme a c´dáma do chladničky.

Z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding, odporúčam použiť puding bez varenia, ktorý stačí len vymiešať so studeným mliekom, už je ochutený. Do pudingu vmiešame maslo a dobre prešľaháme. Navrstvíme na gaštanový základ a na vrch navrstvíme šľahačku. Posypeme čokoládou a môžeme podávať.

Recepciu urobil a vyfotografoval: Katalin Tollár

zdroj: ketkes

 

Najlepšie recepty na dnes