plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba variť, netreba piecť: Príprava tejto torty vám zaberie len pár minút, lepší dezert však nekúpite ani v drahej cukrárni!

Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!

Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!

Potrebujeme:

250 g rozdrvených sušienok

50 g roztopeného masla

500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

400 ml smotany na šľahanie

250 g tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády

Postup:

Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie. Drvené sušienky zmiešame s maslom, 2 lyžicami práškového cukru a trochou mlieka. Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou cukru.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu.

Na sušienkovú hmotu navrstvíme tvarohovo-pudingovú zmes zmes a nakoniec aj šľahačku.

Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes