Furmanské zemiaky: 4 zemiaky, 100 g slaniny a cibuľu len popučiť a hodiť do rúry – prastarý recept na nezaplatenie!

Popučené zemiaky, alebo furmanské zemiaky. Výborný a starý recept, ktorý stihnete pripraviť za pár minút a chutí vždy výborne!

Popučené zemiaky, alebo furmanské zemiaky. Výborný a starý recept, ktorý stihnete pripraviť za pár minút a chutí vždy výborne!

Potrebujeme (pre 2-3 osoby):

4  veľké zemiaky,
100 g slaniny,
50 gramov údeného syra,
3-4 lyžice strúhaného syra,
3-4 lyžice oleja,
soľ a korenie,
maslo,
rozmarín,

1 cibuľka

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode po dobu 20 minút. Ešte horúce preložíme na plech vymastený maslom a dobre premiešame. Pridáme cibuľu a slaninu, ktoré sme si opražili na oleji. Všetko premiešame s postrúhaným syrom a premiešame, pričom zemiaky zľahka popučíme vidličkou. Pridáme koreniny a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme 15 minút, posypeme údeným syrom a pečieme ešte 5 minút.

Je to výborné s kyslými uhorkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

foto: reprofoto donnaweb