Furmanské zemiaky z rúry: Len zemiaky, slaninka a viac vám k tomuto výbornému jedlu netreba!

Jednoduchá pochúťka podľa inšpirácie z youtube, ktorú pripravíte za pár minút a už len dáte upiecť.

Fantázia!

Potrebujeme:

množstvo prispôsobíme počtu osôb

zemiaky

plátky oravskej slaniny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ podľa chuti

Postup:

Navhystáme si všetky prísady – zemiaky, slaninku aj alobal.

Zemiaky si umyjeme aj so šupkou a osušíme.

Do povrchu spravíme nožom niekoľko drážok podľa veľkosti zemiakov.

Každú drážku osolíme podľa chuti a slaninku si nakrájame na plátky.

Ak máte chuť, môžete pridať aj iné koreniny podľa chuti.

Potom do každej drážky vložíme plátok slaniny.

Zoberieme si alobal a každý zemiak dôkladne zabalíme.

Takto zabalené zemiaky naukladáme na plech.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 – 200 °C asi 35 – 60 minút (v závislosti od veľkosti zemiakov).

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: