Jednoduchá pochúťka podľa inšpirácie z youtube, ktorú pripravíte za pár minút a už len dáte upiecť.
Fantázia!
Potrebujeme:
množstvo prispôsobíme počtu osôb
zemiaky
plátky oravskej slaniny
soľ podľa chuti
Postup:
Navhystáme si všetky prísady – zemiaky, slaninku aj alobal.
Zemiaky si umyjeme aj so šupkou a osušíme.
Do povrchu spravíme nožom niekoľko drážok podľa veľkosti zemiakov.
Každú drážku osolíme podľa chuti a slaninku si nakrájame na plátky.
Ak máte chuť, môžete pridať aj iné koreniny podľa chuti.
Potom do každej drážky vložíme plátok slaniny.
Zoberieme si alobal a každý zemiak dôkladne zabalíme.
Takto zabalené zemiaky naukladáme na plech.
Pečieme v predhriatej rúre pri 180 – 200 °C asi 35 – 60 minút (v závislosti od veľkosti zemiakov).
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: