plny-hrniec_transparent_negativ.png

Doma boli všetci prejedení bublaniny a tak som skúsila tento vylepšenie s kyslou smotanou: Chuť neporovnateľná!

Tvarohový koláčik s ovocím a výbornou chuťou!

Postup:

30 dkg hl. múky

1 balenie prášku do pečiva

štipka soľ a škorice

2 vajcia

20 dkg cukru

1 vanilkový cukor

2,5 dl mlieka

10 dkg roztopeného margarínu

Na krém:

25 dkg tvaroh

Práškový cukor podľa chuti

3 lyžice kyslej smotany

Čerešne, alebo iné ovocie (asi 25-30 dkg, v závislosti od chuti)

Postup:

Rúru zohrejeme na 170 stupňov.

Tvaroh vymiešame so smotanou a práškovým cukrom.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a potom aj suché prísady, nakoniec vmiešame aj roztopený margarín. Cesto navrstvíme do zapekacej misy (vymastenej) a urobíme doň ostrovčeky z tvarohovo-smotanového krému.

Jemne zatlačíme do cesta ovocie a pri teplote 170 stupňov pečieme 40 minút.

Necháme vychladnúť a nakrájame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takacsne 

Najlepšie recepty na dnes