Friduš – chutí skvele a uvarené máte za pár minút: Lahodná kuracina na trochu iný spôsob!

Pripravte si doma chutné marinované kuracie mäso.

Výborný tip na lahodnú večeru.

Ak máte doma kuracinu, pár ingrediencií, tak vám odporúčam vyskúšať náš recept.

Rozhodne neoľutujete.

 

...

 

 

Mimoriadne chutný recept na kuraciu zmes z youtube kanála Jana C.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs alebo stehenných rezňov

Na marinádu:

2 vajcia

2 ČL škrobu

1 PL kečupu

1/2 ČL mletého korenia

1/2 – 1 ČL soli

1 ČL mletej červenej papriky

1/2 – 1 ČL karí

1 stredne veľkú cibuľu

3-5 strúčikov cesnaku

olej na vyprážanie

Postup:

Na začiatku nakrájame kuracie prsia na tenšie plátky a cibuľu na kocky.

Do misky pridáme vajcia, škrob, kečup, korenie, soľ, mletú papriku, karí.

Pridáme aj roztlačený roztlačený cesnak.

Všetko spolu metličkou premiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme nakrájanú cibuľu a opäť premiešame.

Pridáme nakrájané mäso, vidličkou premiešame, prekryjeme fóliou.

Dáme minimálne na dve hodiny do chladničky (najlepšie nechať v chladničke cez noc).

 

 

V teplovzdušnej rúre dáme na 18-20 minút piecť hranolky pri teplote 220°C.

Do horúceho oleja v panvici pridáme naložené mäso.

Občasne miešame.

Môžeme podliať vodou, aby sa mäso nepripaľovalo.

Necháme na panvici, kým mäsko nie je hotové.

Keďže ide o kuracie mäso, je skutočne rýchle pripravené.

 

 

Servírujeme s hranolkami, tatárskou omáčkou  a zeleninou podľa chuti.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay