Frankfurtstká bábovka: Veľmi šťavnatá a taká fantastická, že tromfne aj drahé torty – top recept!

Fantastická bábovka, ktorá pokojne tromfne aj drahú tortu. Je luxusná, šťavnatá a vyzerá naozaj krásne.

Potrebujeme:

cesto:

180 g maslo
130 g práškový cukor
5 ks vajcia
1 lyžica citrónová kôra
280 g polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
100 g Gustin (kukuričný škrob)

krém:

40 g Gustin (kukuričný škrob)
120 g Kr. cukor
500 ml mlieka
2 bal. vanilkový cukor
2 ks žĺtky
250 g maslo

Ďalej budeme potrebovať:

...

150 g marcipán
2 – 3 lyžice broskyňový likér
broskyňový džem
25 g maslo
50 g práškový cukor
120 g nasekané olúpané mandle
broskyne na ozdobu

Postup:

Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vajíčka, citrónovú kôru a vymiešame do hladka. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kukuričným škrobom. Takto pripravenú zmes si nalejeme do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou.
Dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 50 minút. Keď máme bábovku upečenú, nevyberáme ju z rúry, ale necháme ju ešte 10 minút dôjsť.
Vychladnutú bábovku si rozkrojíme na 4 časti.
Krém: Kukuričný škrob, cukor, vanilkový cukor a trochu mlieka, v ktorom sme si rozšľahali žĺtky si zmiešame. Zvyšné mlieko si privedieme k varu a prilejeme pripravenú zmes. Varíme, kým nezhustne a necháme vychladnúť.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú hmotu.
Môžeme vrstviť. Na prvú rozrezanú časť cesta si navrstvíme krém, prikryjeme plátom rozrezaného cesta, potrieme džemom, zakryjeme cestom a znovu potrieme plnkou. Položíme vrchný plát.

Celú bábovku polejeme likérom. Marcipán si rozvaľkáme a natiahneme ho na povrch. Pripravím si mandle, ktorými celý koláč posypeme – do rozpusteného masla si pridáme práškový cukor a mandle. Za stáleho miešania na ohni skaramelizujeme mandle do zlata. Keď máme mandle skaramelizované, rozprestrieme ich na plech a necháme vychladnúť.
Posypeme celý koláč. Ozdobíme zvyšným krémom a broskyňami. Dobrú chuť!

zdroj: coolinarika