FRANCÚZSKY krém na zdobenie a plnenie: Neni treba tvaroh, smotanu ani drahé mascarpone – perfektne drží, chutí ako z cukrárne!

Francúzsky krém podľa tohoto receptu má bohatú chuť a lahodnú citrónovú arómu s prírodnou vanilkovou vôňou. Krém si stabilne drží tvar a má široké spektrum aplikácií, medzi ktoré patrí: plnenie koláčov a pečiva, zdobenie košíčkov a rožkov, zdobenie zložitých krémových a kvetinových kompozícií na koláčoch a dezertoch. Po ochladení je francúzsky krém na dezertoch úplne zafixovaný a dodáva im prekrásny vzhľad.

Potrebujeme:

 

1. Maslo (mäkké) – 400 g

2. Cukor – 200 g

3. Voda – 80 g

4. Žĺtky – 6 ks

5. Citrónová šťava – 20 g

6. Vanilkový extrakt – 5 g

Postup:

Maslo necháme zmäknúť.

K žĺtkom pridáme lyžicu cukru, vyšľaháme.

Zvyšok cukru dáme s vodou variť do vodného kúpeľa. Necháme 3 minúty prevariť. Cukor musí byť úplne rozpustený.

Sirup postupne, za stáleho šľahania lejeme do žĺtkovej zmesi.

Šľaháme, kým zmes nevychladne.

Potom pridáme aj maslo a dobre ešte všetko spolu prešľaháme.

Pridáme aj citrónovú šťavu, vanilku a opäť prešľaháme.

Nakoniec, keď sú všetky ingrediencie v kréme, prešľaháme ešte po dobu 2 minút.

Používame na zdobenie všetkých sladkých dobrôt.

Krém, ktorý neminiete, môžete niekoľko dní uchovávať v chladničke, v uzavretej dóze alebo vrecku.

 

Dnes najobľúbenejšie