Francúzsky karamelový krém do laskoniek, zákuskov aj na tortu – neprekonateľný: Recept cukrárskych majstrov!

Toto je najlepší karamelový krém, do laskoniek, lepeného pečiva aj na zákusky. Už som ho robila asi 10-krát, vždy do iného receptu. Raz na laskonky, raz na parížske rožky a potom aj ako náplň na karamelový zákusok.

Potrebujeme:

300 g cukor kryštálový
400 ml smotana na šľahanie
250 g maslo

Postup:

Kryštálový cukor necháme skaramelizovať na panvici – dávajte pozor, aby vám cukor nezhorel. Keď vidíte, že je cukor už pekne rozpustený, zalejeme ho smotanou na šľahanie a za stále miešania úplne rozpustíme všetky hrudky, ktoré nám vznikli. Takto pripravenú smotanu necháme vychladiť – ideálne aj cez noc a na druhý deň vyšľaháme ako parížsku šľahačku, Nakoniec do kréme zamiešame maslo a poriadne vyšľaháme. Používame na plnenie suchého pečiva a do zákuskov.

Laskonky pripravíte podľa receptu TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: Mirka Žilková

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Témy:


Pridajte svoj komentár