plny-hrniec_transparent_negativ.png

FRANCÚZSKY jablkový koláč s chuťou karamelu: Len uložiť jablká na cesto a zaliať krémom – najlepší jablčník sezóny!

Francúzsky jablkový koláč s krémom a jemnou chuťou karamelu.

 

 

Vynikajúci dezert, ktorý počas jesene musíte skúsiť.

Je fantasticky lahodný a chuťou pripomína luxusnú tortu.

Skvelý dezert sme našli na kanáli Ricette Dolce facili e veloci.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

100 g kr. cukru

štipka soli

1 strúhaná citrónová kôra

200 g masla pri izbovej teplote

1 vajce

Krém:

1l mlieka

4 žĺtky

130 g kr. cukru

100 g kukuričného škrobu (kukuričný škrob)

8 g vanilkového cukru

Ďalej:

2 jablká

2 lyžice masla

2 lyžice práškového cukru

pol lyžičky škorice

Postup:

 

 

Múku zmiešame s cukrom. Pridáme soľ, citrónovú kôru.

Premiešame.

Pridáme maslo izbovej teploty.

 

 

Premiesime rukou.

Pridáme vajce.

Vypracujeme cesto.

 

 

Forma s priemerom 24 cm.

Vyložíme ju papierom a navrstvíme do nej cesto.

Rovnomerne po bokoch aj okrajoch formy.

Dáme do chladničky.

 

 

Do hrnca dáme 4 žĺtky.

Pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor.

Pridáme aj škrob a dobre premiešame.

 

 

Prilejeme mlieko a dobre rozmiešame.

Za stáleho miešania uvaríme krém.

Necháme vychladnúť v miske.

Na panvicu dáme rozpustiť maslo.

 

 

Pridáme práškový cukor a necháme skaramelizovať.

Pridáme aj škoricu.

Do tejto zmesi pridáme nakrájané ošúpané jablká a dobre premiešame so zmesou.

Restujeme niekoľko minút.

 

 

Teraz jablká navrstvíme na cesto.

Prikryjeme krémom a uhladíme.

Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 50 minút.

 

 

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Koláč je dobré nechať ešte vychladiť v chladničke, je vynikajúci.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes