Stačí len zmiešať a naliať na plech: Francúzsky čerešňový koláč!

Bleskový koláčik, ktorý hravo zvládne aj začiatočník. Doprajte si vynikajúcu francúzsku pochúťku ku kávičke.

Chuť sladkého ovocia nám aj počas chladných dní pripomína hrejivé objatie leta. Pripomeňte si ho aj vy, s týmto lahodným receptom pochádzajúcim z francúzska s pôvodným názvom Clafoutis. Jeho príprava je taká jednoduchá, že ju pokojne zvládne aj začiatočník.

Potrebujeme:

500 g zaváraných čerešní alebo višní

30 g masla

4 vajcia

200 ml mlieka

100 g hladkej múky

...

100 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

¼ lyžičky mandľového extraktu (voliteľné)

Štipku soli

Postup:

Vajcia zmiešame s cukrom a soľou, vymiešame metličkou. Pridáme múku a opäť premiešame. Pridáme vanilkový cukor (môžeme nahradiť ½ lyžičky vanilkového extraktu) a mandľový extrakt. Nakoniec pridáme mlieko a roztopené maslo. Okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno uložíme ovocie a zalejeme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

Cherry-Clafoutis_1186

Hotový koláčik necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefrachida