Chuť sladkého ovocia nám aj počas chladných dní pripomína hrejivé objatie leta. Pripomeňte si ho aj vy, s týmto lahodným receptom pochádzajúcim z francúzska s pôvodným názvom Clafoutis. Jeho príprava je taká jednoduchá, že ju pokojne zvládne aj začiatočník.
Potrebujeme:
500 g zaváraných čerešní alebo višní
30 g masla
4 vajcia
200 ml mlieka
100 g hladkej múky
100 g kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
¼ lyžičky mandľového extraktu (voliteľné)
Štipku soli
Postup:
Vajcia zmiešame s cukrom a soľou, vymiešame metličkou. Pridáme múku a opäť premiešame. Pridáme vanilkový cukor (môžeme nahradiť ½ lyžičky vanilkového extraktu) a mandľový extrakt. Nakoniec pridáme mlieko a roztopené maslo. Okrúhlu formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno uložíme ovocie a zalejeme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.
Hotový koláčik necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefrachida