plny-hrniec_transparent_negativ.png

Francúzske palacinky: Najluxusnejšie, aké som kedy jedla – tenulinké, hebké a nie je po nich ťažko!

Výborný recept na bezkonkurenčné palacinky, ktoré raz skúsite a určite budete robiť pravidelne. Sú jednoducho návykové!

Potrebujeme:

Cesto:

1/4 l mlieka

1/4 l vody

3 vajcia

3 lyžice rozpusteného masla (ja dávam 3 lyžice klasický olej)

3 lyžice rumu

1 vanilkový cukor

štipka soli

30 dkg hladkej múky

olej na vyprážanie

Postup:

Všetko zmiešame a necháme 1/2 hod odležať.

Smažíme na teflónovej panvici, možno piecť veľmi tenko. Nakoniec pridáme náplň, posypeme cukrom a môžeme podávať. Do cesta cukor nejde.

Najlepšie recepty na dnes