Francúzske orechové rezy s luxusnou náplňou: Jeden grandiózny zákusok – zo slávnostného stola zmizne ako prvý!

Luxusný zákusok s orechovou náplňou a vanilkovým krémom. Je to luxusný zákusok, ktorý si zamiluje každý.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

100 g práškového cukru

1 lyžicu medu

100 g masla

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku jedlej sódy

Na náplň:

6 vajec

150 g kr. cukru

3 lyžice vody

50 ml slnečnicového oleja

150 g polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

150 g mletých orechov

Krém:

3 žĺtky

2 bal. vanilkového pudingu

100 g kr. cukru

700 ml mlieka

120 g práškovéhoc ukru

250 g masla alebo margarínu

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov. Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a obe rozvaľkáme na tenký plát. Každý plát upečieme na obrátenom plechu s rozmermi 30×38 cm každý 6-7 minút.

Žĺtky ušľaháme s 100 g cukru do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec aj vlašské orechy. Bielky ušľaháme na tuhý sneh so zvyšným cukrom. Sneh premiešame do žĺtkovej hmoty. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

Žĺtky zmiešame s kr. cukrom a postupne do nej vmiešame mlieko s rozmiešanými pudingovými práškami. Preložíme na slabý plameň a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame zmäknuté maslo ušľahané s práškovým cukrom.

Na prvý plát cesta navrstvíme ½ pudingového krému, na krém uložíme orechový plát, zvyšný plát a druhú polovicu cesta. Poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked