Pustite z hlavy obyčajné palacinky: Dajte do cesta kúsok masla a smotanu, takú dobrotu ste ešte nejedli!

Francúzske hrnčekové cesto na tie najlepšie palacinky, aké ste kedy ochutnali!

Blesková príprava „hrnčekovou metódou“ a neodolateľná chuť, za ktorú môže najmä neodmysliteľná prísada vo francúzskej kuchyni – maslo. Ochutnajte, také dobré palacinky ste ešte nejedli!

Potrebujeme :

5 vajec

2 šálky hladkej múky

1 šálka mlieka

1 šálka smotany na šľahanie

½ šálky práškového cukru

...

50 g rozpusteného masla

Štipku soli

1 bal. vanilkového cukru alebo 1 lyžičku vanilkovej arómy

Maslo na vyprážanie

1 šálka=200 ml

Postup:

Vlažné rozpustené maslo zmiešame s ostatnými prísadami a vymiešame jemné, hladké cesto bez hrudiek.

Cesto necháme pár minút odležať a potom vyprážame ako klasické palacinky na masle, avšak dávkujeme menej cesta (francúzske palacinky by mali byť menšie a trochu hrubšie, ako tie naše).

Úžasne chutia aj samé o sebe, môžete ich však podávať s čerstvým ovocím, čokoládou, džemom, alebo kyslou smotanou či tvarohom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rupanerkonyha

titulná foto: reprofoto rupanerkonyha