Maslové croissanty mäkké ako páperie: Spoznajte najjednoduchšiu metódu na prípravu tohto obľúbeného pečiva, budete ľutovať, že ste na ňu nenarazili už skôr!

Pripravte si úžasne jemné domáce croissanty podľa netradičnej metódy.

Ak vyskúšate náš recept, tak rozhodne neoľutujete a budete vďační a zároveň udivení, že ste ho doteraz neobjavili.

 

 

Nadýchané domáce croissanty podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g chlebovej alebo hladkej múky

1/2 PL instantného droždia

2 PL kryštálového cukru

1 vajce

145 g mlieka

1/2 ČL soli

20 g neosoleného masla

Na pomastenie:

90 g neosoleného masla

Na potretie:

1 vajce

Postup:

Do väčšej misky pridáme vajce, cukor, droždie, mlieko a všetko dobre premiešame.

Potom do zmesi pridáme múku, soľ, špachtľou premiešame.

Ručne vymiesime cesto, ktoré bude o niečo tvrdšie ako bežné cesto.

 

 

Cesto položíme na podložku, trochu ho rozťaháme, do stredu pridáme zmäknuté maslo.

Preložíme a do hladka zamiesime.

Potom ho roztlačíme a rozdelíme na 9 častí, každá bude mať asi 90 gramov.

 

 

Každú časť cesta rozvaľkáme do guľky, uložíme ich na podložku.

Prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odstáť.

Guľky cesta rozvaľkáme na pomúčenej podložke do kruhu v priemere asi 20 cm.

 

 

Na cesto po celej ploche prstami rozotrieme zmäknuté maslo, položíme naň ďalšiu vrstvu cesta.

Postup zopakujeme pri všetkých plátoch cesta.

Cesto stlačíme, zabalíme do fólie a vložíme na 20 minút do mrazničky.

 

 

Cesto po vybratí z mrazničky rozvaľkáme hrubším valčekom na pomúčenej podložke na kruh s priemerom asi 40 cm.

Rozdelíme ho na 12 častí.

Každý kus zvinieme zo širšej strany ku špicu a mierne zahneme ako rožok.

 

 

Rožky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme fóliou a necháme 2-3 hodiny kysnúť.

Po nakysnutí potrieme vrch rozšľahaným vajcom a plech vložíme do predhriatej rúry, necháme piecť najprv 10 minút pri teplote 200°C a potom 6 minút pri teplote 180°C.

 

 

Páperové do hneda upečené croissanty môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár