plny-hrniec_transparent_negativ.png

Francúzske citrónové palacinky: Geniálne cesto – netrhá sa, nelepí a chutí úplne luxusne!

Ak radi skúšate nové veci, tak tieto palacinky určite ochutnajte. Sú svieže, veľmi chutné a príprava je skutočne jednoduchá. Výborne sa pečú, cesto sa netrhá a nelepí!

Ak radi skúšate nové veci, tak tieto palacinky určite ochutnajte. Sú svieže, veľmi chutné a príprava je skutočne jednoduchá. Výborne sa pečú, cesto sa netrhá a nelepí!

Potrebujeme:

500 ml mlieka
4 vajcia
150 g hladkej múky
4 lyžice práškového cukru
1 väčší citrón
štipka soli
práškový cukor
Olej na vyprážanie

Postup:

Z mlieka, vajec, cukru a múky pripravíme riedke palacinkové cesto. Cesto necháme aspoň 1 hodinu odpočinúť. Soľ pridáme až tesne pred vyprážaním a dobre ju vmiešame do cesta.

Na panvicu s hrubším dnom dáme trochu oleja a naberačkou dávkujeme cesto, ktoré necháme roztiecť na tenké palacinky. Pečieme z oboch strán dozlatista a keď sú upečené, dáme ich na teplú misu.

Usmažené palacinky pokvapkáme citrónovou šťavou, zvinieme a posypeme cukrom premiešaným s nastrúhanou citrónovou kôrou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Miška

Najlepšie recepty na dnes