Francúzske bagetky len zo 4 surovín!

Aj vy milujete domáce, chrumkavé pečivo, ale obávate sa, že jeho príprava je príliš náročná na kuchárske skúsenosti a použité suroviny. S našim receptom sa presvedčíte o opaku. Na lahodné francúzske bagety totiž potrebujete len 4 základné suroviny a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Bagetky sú ideálne na raňajky, desiatu alebo ako chutná príloha k šalátu. A hoci ich príprava je možno trošku dlhšia, nezabúdajte na staré francúzske príslovie, ktoré hovorí, že všetko dobré potrebuje čas.

Ingrediencie:

1bal. sušeného droždia

500g hladkej múky

1 lyžička soli

300ml vlažnej vody

Postup:

1. V miske zmiešame múku so sušeným droždím a lyžičkou soli. Postupne pridávame vlažnú vodu a vypracujeme hladké cesto.

...

2.Hotové cesto zakryjeme fóliou a necháme odpočívať na teplom mieste minimálne hodinu (cesto zdvojnásobí svoj objem).

3.Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, preložíme ho na 4 časti, znovu vložíme do misky a necháme odstáť na teplom mieste (cca 40 minút). Druhýkrát ho rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a vytvarujeme bagetky.

4.Bagetky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pol hodinu odstáť. Ostrým nožom narežeme povrch každej bagety (môžeme posypať makom, soľou, semienkami).

5.Bagetky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 240 stupňov (do spodnej časti rúry sme si položili vyšší plech s teplou vodou). Pečieme po dobu cca 20 minút. Upečené bagetky necháme vychladnúť na mriežke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)