Francúzke zemiaky podľa šéfa: Namiesto pekáča ich dajte do tortovej formy a zalejte touto zmesou – geniálne jedlo!

Výborný nápad, ako pripraviť francúzske zemiaky inak – ide aj o vynikajúci nápad na slávnostný stôl.

Potrebujeme:

8 kusov zemiakov

2 lyžice olivového oleja

2 kusy vajec

1 šálka sladkej smotany  (môže byť aj kyslá)

1/2 šálky mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička muškátového orieška

20 plátkov šunky

2 šálky strúhaného syra

na chuť soľ a korenie

nasekanú petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Predhrejeme rúru na 180 ° C.

Zemiaky na plátky s hrúbkou 5 mm.

Zemiaky uložíme na tácku, ochutíme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom, pečieme po dobu 10 minút a občas sa otočte.

vajcia rozšľaháme so smotanou a mliekom, ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

Tortovú formu (dno vyložíme alobalom), položíme na plech. Na dno a po stranách uložíme plátky zemiakov, šunku, syr  a vrstvíme, kým neminieme Pod poslednú vrstvu zemiakov nalejeme vaječnú zmes.

Pečieme asi 40 minút. Odstránime boky formy a pečiem ešte 10 minút, aby boli zemiaky zlatohnedé.

Nakrájame na a podávame nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)