Fotopostup: Trhaný cibuľový chlieb

Aj obyčajný bochník chleba môžete s trochou inšpirácie premeniť na úžasné jedlo. Tento recept je vynikajúci najmä vtedy, keď nemáte čas na zdĺhavé prípravy a chcete pre svojich blízkych pripraviť chutné a originálne jedlo. Trhaný chlebík som pripravovala pri príležitosti zahájenia grilovacej sezóny a verte mi, zožal väčší úspech ako manželove grilované špeciality.

Potrebujeme:

Bochník chleba

Maslo

Jarnú cibuľku

Syr

Soľ

...

Mak

Postup:

Chlieb narežeme na kocky, ale dávame pozor, aby sme ho celkom neprerezali – rezy by mal končiť pri spodnej kôrke.

Syr si narežeme na hrubšie plátky a poukladáme do zárezov na chlebíku.

cheesy-pull-apart-bread-2

cheesy-pull-apart-bread-3

Zelenú časť jarnej cibuľky nakrájame na kolieska

cheesy-pull-apart-bread-4

Nakrájanú cibuľku zmiešame s rozpusteným maslom a makom a pridáme na chlieb.

cheesy-pull-apart-bread-6

Takto upravený bochník opatrne zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Potom odstránime alobal a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.

cheesy-pull-apart-bread-6

zdroj: handimania