Fotopostup: Zapekané kapustovo-mäsové guľôčky

Cez víkend mám rada dobé a poctivé jedlo ideálne také, ktoré navyše dokážem rýchlo pripraviť. Kedže mi zvýšila trocha ryže z obedu, rozhodla som sa pripraviť moje obľúbené kapustovo-mäsové guľôčky. Príprava tohoto jedla je jednoduchá a výsledok úžasne chutný. :-)

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (ideálne kombináciu bravčového a hovädzieho)

150 g uvarenej ryže

2 vajcia

Menšiu hlávku kapusty

1 väčšiu mrkvu

...

Soľ a korenie podľa chuti

200 g paradajkového pretlaku

1 kelímok kyslej smotany

 Postup:

Kapustu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame najemno. V miske zmiešame mrkvu s kapustou, mäsom, ryžou, vajciami a ochutíme soľou a korením (do zmesi môžeme podľa chuti pridať cibuľu, cesnak, pažítku…).

Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme z nej menšie guľôčky. Tie uložíme do vymastenej formy na pečenie. V miske zmiešame paradajkový pretlak so smotanou, ochutíme soľou a korením a touto zmesou zalejeme guľôčky.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 45 minút. Podávame posypané kôprom, prípadne inými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)