plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Višňový slimák

Sobotné popoludnie je ako stvorené na lahodný ovocný koláčik. Tentokrát som zvolila hravý točený koláč plný sladkých višní. Jeho príprava je nenáročná a môžete do nej pokojne zapojiť aj vaše ratolesti.

Potrebujeme:

500 g vykôstkovaných višní

400 g polohrubej múky

100 g kryštálového cukru

200 g zmäknutého masla

250 g bieleho jogurtu

1 bal. kypriaceho prášku

1 bal. vanilkového cukru

Štipku soli

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame múku so soľou, kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a zmäknutým maslom. Postupne pridávame jogurt a vypracujeme hladké cesto. Ak sa nám cesto zdá príliš riedke, pridáme ďalšiu múku.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru obdĺžnika s hrúbkou cca 3 mm. Potom ho rozkrojíme na pásy široké 7-8 cm.

Do stredu každého pásu uložíme višne tesne vedľa seba, posypeme ich cukrom a následne zabalíme.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorú vymastíme maslom. Jednotlivé „valce“ naukladáme do formy tak, ako to vidíme na obrázku.

Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.

Hotový koláčik ozdobíme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes