plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Špenátovo-syrové košíky

Rýchle jednoduché a pritom také chutné! Perfektné jedlo, ktoré môžete zvoliť ako zdravý predkrm alebo ľahkú večeru. Kedže príprava tohto skvelého pokrmu trvá len niekoľko minút, môžete ho použiť aj v prípade, že vás prekvapí nečakaná návšteva.  Z výsledku budete určite nadšení!

Potrebujeme:

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

250 g mrazeného špenátu

1 lyžicu kyslej smotany

3 lyžice smotanového syra

3 strúčiky cesnaku

1 šálku tvrdého syra najemno nastúhaného

2 lyžice oleja

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame najemno. Na panvici zahrejeme olej a pridáme cesnak. Restujeme na miernom ohni niekoľko sekúnd. Potom pridáme špenát a za stáleho miešania varíme, kým sa neodparí všetka voda. Do špenátu môžeme pridať trochu čerstvého zázvoru, ktorý mu dodá úžasnú arómu. Panvicu so špenátom zložíme z ohňa a necháme vyhladnúť.

puff-pastry-spinach-cups

Vo väčšej miske zmiešame vychladnutý špenát s kyslou smotanou, smotanovým a nastrúhaným syrom. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.

puff-pastry-spinach-cups

 

Hárok lístkového cesta rozdelíme na 8 častí. Jednotlivé kúsky cesta vložíme do pripravených otvorov na muffiny.

puff pastry spinach cups

puff-pastry-spinach-cups

Pomocou lyžice naplníme každý košík špenátovo-syrovou zmesou.

puff-pastry-spinach-cups

Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, alebo kým košíčky nebudú na povrchu zlatisté a chrumkavé.

puff-pastry-spinach-cups

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: handimania

Najlepšie recepty na dnes