plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Slané koláčiky s mäsovo-hubovou náplňou

Slaná chuťovka alebo rýchly obed z lístkového cesta. Ako náplň môžete použiť čokoľvek, čo práve nájdete vo vašej kuchyni. Skvelou voľbou je napríklad salámu, syr, vajíčko a akékoľvek druhy zeleniny. Ja som zvolila náplň z kuracieho masa, hríbov a smotany. Musím povedať, že to bola skutočná lahôdka.

Potrebujeme (na 6 koláčikov):

1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta

2 ks kuracích rezňov

1 plechovku šampiónov

3 lyžice sladkej smotany

Soľ a korenie

Na posypanie:

Tvrdý syr

Petržlenovú vňať najemno nasekanú

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Huby tiež nakrájame na menšie kúsky a potom spolu k kuracím mäsom orestujeme na rastlinnom oleji. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a chvíľu spolu varíme Potom zložíme z plameňa a necháme chvíľku vychladnúť.

Z lístkového cesta vykrojíme kruhy s priemerom cca 11 cm a vo vnútri každého kruhu urobíme zárez v tvare menšieho kruhu (cca 0,5 cm od okraja). Vnútorné kruhy popicháme vidličkou.

Do vnútorných kruhov navrstvíme náplň a povrch posypeme syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút pri teplote 190 stupňov.

Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať. Koláčiky chutia vynikajúco teplé aj studené, ich chuť vynikne ešte viac, ak ich pred podávaním posypete čerstvou petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes