Fotopostup: Slané koláčiky „cibuľky“

Ľahké, jednoduché a veľmi chutné. Také sú tieto malé koláčiky, pripomínajúce obľúbenú zeleninu. Pod chrumkavým povrchom z jogurtového cesta, sa však ukrýva fantastické náplň plná skvelých chutí. Stačí sa len zahryznúť!

Potrebujeme:

100 g masla

2-3 šálky hladkej múky

¼ lyžičky soli

¼ lyžičky jedlej sódy

1 šálka jogurtu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

Náplň:

2 ks kuracích pŕs

3 zemiaky zemiaky

1 cibuľu

Soľ

Čierne mleté korenie

Ďalej budeme potrebovať:

Maslo

1 vajce

150 ml vývaru

Postup:

Zmäknuté maslo zmiešame s múkou, soľou a jedlou sódou. Potom pridáme šálku jogurtu a dve vajcia. Vypracujeme mäkké cesto. Cesto necháme chvíľu odpočívať a zatiaľ si pripravíme náplň.

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Rovnako nakrájame nadrobno kuracie mäso a cibuľu. Ingrediencie zmiešame a ochutíme soľou a korením.

Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme tenké placky. Do prostriedku placiek uložíme náplň a  okraje cesta zavinieme tak, aby stred ostal otvorený (viď. obrázok). Keď spotrebujeme všetko cesto a náplň, koláčiky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí tohto času by sa mala v každej cibuľke objaviť tekutina. Vyberieme plech a do každého koláčika vložíme kúsok masla a plech dáme potom späť do rúry.

Po ďalších 20 minútach by koláčiky mali byť na povrchu hnedasté a tekutina z vnútra by mala byť takmer úplne odparená. V tejto fáze natrieme povrch koláčikov rozšľahaným vajíčkom a do vnútra doplníme lyžičku vývaru.

Koláčiky vložíme do rúry ešte na 15 minút a po uplynutí tohto času sú koláčiky pripravené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk