plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Šalát veselých myšiek

Tento šalát som prvýkrát pripravila na rodinnú oslavu a na slávnostnom stole vyzeral úžasne. Zážitok mali z neho predovšetkým deti, ktoré samozrejme obdivovali predovšetkým roztomilé biele myšky. Okrem prevedenia je však na šaláte zaujímavá aj jeho chuť a ak radi experimentujete s najrôznejšími prísadami a kombináciami, verím, že vám bude chutiť. :-)

Potrebujeme:

5 vajec

5 plátkov ananásu z konzervy

200 g tvrdého syra

3 strúčiky cesnaku

Majonéza

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo. Dve odložíme bokom (budú z nich myšky) a zvyšok pôjde do šalátu.

Bielky nastrúhame na jemnom strúhadle a uložíme na plochú misu. Na bielky navrstvíme majonézu.

Ananás nakrájame na kocky, uložíme na vrstvu majonézy a opäť potrieme majonézou.

Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, zmiešame s prelisovaným cesnakom a vytvoríme ďalšiu vrstvu šalátu. Opäť potrieme majonézou.

Poslednú vrstvu tvoria žĺtky nastrúhané na jemnom strúhadle.

Nakoniec vytvoríme myšky. Odkrojíme spodnú časť vajec, vďaka čomu myšky získajú lepšiu stabilitu.  Ostrým nožom vytvoríme obrysy nosa, očí a uší. Na oči som použila pohánku, nos tvorí čierne korenie, uši a syr sú z kúskov syra.

Zo šalátu som vyrezala kúsok (môže slúžiť na ochutnávku :-)) a namiesto neho som na misu vložila myšku. Druhú som položila na vrch. Šalát nechajte v chladničke až do doby, kým sa nebude servírovať. Uvidíte, že táto dobrota určite zožne veľký úspech!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

 

 

Najlepšie recepty na dnes