Fotopostup: Rýchly jahodový cheesecake v pohári

Famózny nepečený dezert z čerstvého tvarohu a šťavnatých jahôd. V letných horúčavách vás príjemne osvieži a čo je najlepšie – jeho príprava vám zaberie len niekoľko minút.

Potrebujeme:

500 g čerstvých jahôd

100 g maslových sušienok

2 polievkové lyžice (cca 28 gramov) rozpusteného masla

360 g tvarohu

1/2 šálky (125 ml) kyslej smotany

...

100 g cukru

1 šálka (250 ml) smotany na šľahanie

Listy čerstvej mäty na ozdobu

Postup:

Sušienky polámeme na menšie kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme (prípadne môžeme použiť plastové vrecko a sušienky rozdrviť dreveným valčekom). Sušienkovú drť zmiešame s lyžicou cukru a 2 lyžicami rozpusteného masla.

Tvaroh zmiešame so zvyšným cukrom a kyslou smotanou. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a keď je správne tuhá, opatrne ju vmiešame do tvarohovej zmesi.

Pripravíme si čisté dezertné poháre. Vrstvíme sušienkovú zmes, krém a jahody. Dezert vložíme do na chvíľu do chladničky.

Pred podávaním ozdobíme lístkami čerstvej mäty.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk