Fotopostup: Rýchla jahodová zmrzlina

Domáca zmrzlina je bezpochyby tá najlepšia. Jej zdĺhavá príprava nás však môže odrádzať a preto volíme jednoduchšiu cestu – kupovanú zmrzlinu. Dnes vám ukážeme, že skvelú ľadovú pochúťku môžete pripraviť doma skutočne za niekoľko minút!

Potrebujeme:

500 g jahôd nakrájaných na menšie kúsky

250 g kyslej smotany

200 g cukru

2 bal. smotany na šľahanie (33%)

2 lyžice práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

V miske zmiešame kúsky jahôd s kryštálovým cukrom a pomocou pretláčadla, alebo vidličky ich popučíme.

V inej miske zo smotany a práškového cukru vyšľaháme tuhú šľahačku. Vmiešame do nej kyslú smotanu a do tejto zmesi postupne pridáme aj popučené jahody s cukrom. Hmotu môžeme rozmixovať mixérom na hladko, ale pokiaľ nám nevadia väčšie kúsky jahôd, stačí len preložiť do formy a dať do mrazničky.

Po 3 -4 hodinách je naša ľadová pochúťka hotová.

Prajeme vám príjemné osvieženie! :-)

zdroj: coolinarka