plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Plnené žemle

Hľadáte tip na chutnú, originálnu a predovšetkým rýchlu večeru? Vyskúšajte skvelé plnené žemle, ktorá spájajú obľúbené ingrediencie v chutnom a originálnom prevedení. Navyše, príprava tejto pochúťky vám zaberie len niekoľko minút. :-)

Potrebujeme:

4 žemle

4 plátky šunky

4 vajcia

½ šálky nastrúhaného syra

1 lyžicu pažítky (príp. iné bylinky podľa chuti)

Alobal

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov, pripravíme si plech a 4 hárky alobalu.

Z každej žemle opatrne odrežeme vrch a vnútro vyberieme. Do vnútra každej žemle vložíme šunku, vajce, bylinky a nastrúhaný syr. Takto naplnené žemle prikryjeme odrezanou vrchnou časťou, zabalíme do alobalu, preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme 10 -15 minút.

Vyberieme z rúry, necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes