Fotopostup: Plnené baklažánové rolky

Skvelý letný pokrm plný vynikajúcich ingrediencií s jednoduchou prípravou a lahodnou chuťou. Ten pravý pokrm na horúce letné dni. :-)

Potrebujeme:

2 stredne veľké baklažány

2 paradajky

120 g balkánskeho syra

1 lyžica olivového oleja

Hrsť petržlenovej vňate

...

70 g vlašských orechov

Postup:

Baklažán nakrájame pozdĺžne na pásiky hrubé cca 0,5 cm.

Na panvici zohrejeme rastlinný olej a plátky baklažánu orestujeme domäkka z oboch strán.

Pomocou papierovej servítky odstránime z plátkov prebytočný tuk. Z paradajok odstránime vnútro a nakrájame ich na hrubšie pásiky. Balkánsky syr, olivový olej a petržlenovú vňať vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú pastu.

Na každú plátok baklažánu navrstvíme 1 lyžičku balkánskeho syru, pásik paradajky, polovicu vlašského orecha a zrolujeme.

Servírujeme ozdobené zelenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk