plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Plnená paprika ako ju nepoznáte

Tento recept sa značne odlišuje od klasickej plnenej papriky. Okrem toho, že paprika sa spolu s náplňou pečie a nevarí  sa v omáčke, tento recept neobsahuje mäso, na ktoré sme v klasickej verzii zvyknutí. To však neznamená, že si ho do prípravy nemôžete doplniť – pokojne môžete vyskúšať kuracie alebo mleté hovädzie mäso. Vynikajúca je však aj táto „bezmäsitá verzia“. Určite stojí za vyskúšanie. :-)

Potrebujeme:

4 ks červenej papriky

1 cibuľu

6-8 ks zemiakov

1-3 cesnakové strúčiky

1 lyžicu rastlinného oleja

150 ml mlieka

100 – 150 ml vývaru

150 g strúhaného syra

2 lyžice nakrájaných sušených paradajok (môžeme nahradiť paprikou)

10 g zelených byliniek podľa chuti (petržlenová vňať, zelenú cibuľku, tymián, bazalku…)

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Najskôr je potrebné vyčistiť papriky. Môžeme si pomôcť lyžičkou.

Aby bola paprika skutočne lahodná a mäkká, dáme ju do slanej vody a varíme 3 minúty. Ak nám však nevadí, keď je paprika trošku tvrdšia, tento krok môžeme vynechať. Po 3 minútach papriku vyberieme a necháme vyschnúť.

Teraz si pripravíme zemiaky. Umyjeme ich, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme najemno. Potom osmažíme na rastlinnom oleji dozlatista.

Potom pridáme zemiaky, mlieko a vývar. Zmes dochutíme soľou a korením – môžeme pridať vetvičku tymianu. Zmes varíme na miernom plameni cca 15 minút. Zemiaky by mali byť mäkké, nie však celkom rozvarené.

Následne k zmesi pridáme zelené bylinky a sušené paradajky. Ešte chvíľu môžeme povariť, avšak dávame pozor, aby sa nám zemiaky celkom nerozvarili na pyré.

Nakoniec pridáme 1/2 syra, premiešame a zmes naplníme do pripravených paprík. Papriky preložíme do zapekacej misy.

Posypeme zvyšným syrom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20-25 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: povar

Najlepšie recepty na dnes