Fotopostup: Pečené karbonátky „korytnačky“

Originálna a veselá večera, ktorý poteší predovšetkým vaše ratolesti. Doprajte si chutnú bodku za víkendom s hravým jedlo, ktorý nie len výborne vyzerá, ale rovnako skvelo chutí!

Potrebujeme:

300 -400 g mletého mäsa

5 ks detských párkov

4 -5 plátkov toastového syra

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

...

Mleté mäso ochutíme soľou, korením a rukou vyformujeme 3 rovnaké tvary, ktoré poslúžia ako telo korytnačiek. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

3 párky prekrojíme na polovicu a každú polovicu pozdĺžne na polovicu – vytvoríme tak 4 nohy pre každú korytnačku.

Zvyšné párky použijeme na vytvorenie hlavy a chvosta (kraje poslúžia ako hlavy, zvyšné časti ako chvosty). Na okrajoch vytvoríme pozdĺžny zárez znázorňujúci ústa korytnačiek. Oči vytvoríme pomocou čierneho mletého korenia alebo klinčekov.

Plátky toastového syra nakájame na tenšie pásiky a z nich vytvoríme mrežovitú štruktúru na tele korytnačiek.

Plech s korytnačkami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút (alebo kým mäso nie je dostatočne upečené). Akonáhle sa syr začne zapekať, prikryjeme plech alobalom, ktorý 5 minút pred dopečením odstránime.

Podávame s čerstvým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk