Fotopostup: Paradajky v syrovom cestíčku

Vedeli ste, že rajčiny chutia vynikajúco aj vtedy, ak ich vypražíte podobne ako cuketu či karfiol? Poďme si toto skvelé jedlo spoločne pripraviť!

Naša úroda paradajok je tento rok skutočne bohatá. Aj preto stále hľadám nové a nové recepty, v ktorých môžem červenkastú zeleninku použiť. Prednedávnom som objavila skvelý recept na rajčinové plátky v lahodnom syrovom cestíčku. Vedeli ste, že rajčiny chutia vynikajúco aj vtedy, ak ich vypražíte podobne ako cuketu či karfiol? Poďme si toto skvelé jedlo spoločne pripraviť!

Potrebujeme:

3 paradajky

150 g strúhaného syra

2 vajcia

2 lyžice kyslej smotany

1-2 lyžice múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Paradajky umyjeme, na špičke narežeme do kríža a zalejeme vriacou vodou. Po chvíľke sa šupka uvoľní a rajčiny tak jednoducho olúpeme a nakrájame na plátky.

Syr, vajcia, smotanu a múku zmiešame v miske a vytvoríme cesto. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Plátky rajčín obalíme v cestíčku a vypražíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.

Prebytočný olej odstránime papierovou servítkou. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk