Fotopostup: Nepečený banánový dezert

Oslaďte si pondelkové popoludnie výnimočným dezertom plným sladučkých banánov a lahodného vanilkového krému. Vďaka jednoduchej príprave ho zvládne  skutočne každý. :-)

Potrebujeme:

5-6 ks banánov nakrájaných na kolieska

1 bal. detských piškót

250 g mascarpone alebo smotanového syra

2 šálky mlieka

1 plechovka Salka (nevareného)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového pudingu

340 ml smotany na šľahanie 33%

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Dezert môžeme pripravovať v klasickej forme na pečenie príp. v alobalovej forme na grilovanie.

Detskými piškótami vyložíme dno pripravenej formy a na piškóty uložíme kolieska banánov.  Mascarpone preložíme do väčšej misky a vyšľaháme pri nízkych otáčkach. Potom k mascarpone pridáme salko, pudingový prášok a všetko spolu dôkladne vyšľaháme do jednoliatej hmoty. Nakoniec do zmesi postupne pridáme mlieko a vanilkovú esenciu.

Zo smotany na šľahanie ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do mascarpone krému.

Takto pripravený krém navrstvíme na kolieska banánov a uhladíme. Na vrch opäť uložíme vrstvu piškót.  Hotový koláčik vložíme stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nejrecepttarheeltastebud