Oslaďte si pondelkové popoludnie výnimočným dezertom plným sladučkých banánov a lahodného vanilkového krému. Vďaka jednoduchej príprave ho zvládne skutočne každý. :-)
Potrebujeme:
5-6 ks banánov nakrájaných na kolieska
1 bal. detských piškót
250 g mascarpone alebo smotanového syra
2 šálky mlieka
1 plechovka Salka (nevareného)
1 bal. vanilkového pudingu
340 ml smotany na šľahanie 33%
1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
Dezert môžeme pripravovať v klasickej forme na pečenie príp. v alobalovej forme na grilovanie.
Detskými piškótami vyložíme dno pripravenej formy a na piškóty uložíme kolieska banánov. Mascarpone preložíme do väčšej misky a vyšľaháme pri nízkych otáčkach. Potom k mascarpone pridáme salko, pudingový prášok a všetko spolu dôkladne vyšľaháme do jednoliatej hmoty. Nakoniec do zmesi postupne pridáme mlieko a vanilkovú esenciu.
Zo smotany na šľahanie ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do mascarpone krému.
Takto pripravený krém navrstvíme na kolieska banánov a uhladíme. Na vrch opäť uložíme vrstvu piškót. Hotový koláčik vložíme stuhnúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nejrecept, tarheeltastebud