Naučte sa tento postup a z hranoliek už nepriberiete: Výborné domáce hranolky, ktoré pripravíte ich bez kvapky oleja!

68

Hranolky patria medzi obľúbené„nezdravé“ neresti, ktoré si z času na čas mnohí z nás nevedia odpustiť. Kúsky zemiakov nasiaknuté olejom však rozhodne neprospievajú nášmu zdraviu. Ak aj vy patríte k milovníkom tejto dobroty, prinášame vám skvelý tip, ako si dopriať chuť pravých domácich hranoliek bez jedinej kvapky oleja. Hoci je postup ich prípravy netradičný, výsledok si určite zamilujete.

Potrebujeme:

Nové zemiaky 5-7 kusov

2 ks vaječných bielkov

Sladkú papriku

Čierne mleté korenie (príp. iné korenie podľa chuti)

Soľ podľa chuti

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky hrubé cca 1 centimeter.

 

Hranolky vložíme do väčšej misky a nalejeme na ne bielkovú zmes tak, aby bola pokrytý zmesou povrch každého zemiaku. Premiesime rukou.

Rúru nastavíme na 200-220 stupňov a zemiaky rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

 

Pečieme vo vyhriatej rúre 7 až 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme, kým hranolky nebudú zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! -)

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár