plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa tento postup a z hranoliek už nepriberiete: Výborné domáce hranolky, ktoré pripravíte ich bez kvapky oleja!

Hranolky patria medzi obľúbené„nezdravé“ neresti, ktoré si z času na čas mnohí z nás nevedia odpustiť. Kúsky zemiakov nasiaknuté olejom však rozhodne neprospievajú nášmu zdraviu. Ak aj vy patríte k milovníkom tejto dobroty, prinášame vám skvelý tip, ako si dopriať chuť pravých domácich hranoliek bez jedinej kvapky oleja. Hoci je postup ich prípravy netradičný, výsledok si určite zamilujete.

Hranolky patria medzi obľúbené„nezdravé“ neresti, ktoré si z času na čas mnohí z nás nevedia odpustiť. Kúsky zemiakov nasiaknuté olejom však rozhodne neprospievajú nášmu zdraviu. Ak aj vy patríte k milovníkom tejto dobroty, prinášame vám skvelý tip, ako si dopriať chuť pravých domácich hranoliek bez jedinej kvapky oleja. Hoci je postup ich prípravy netradičný, výsledok si určite zamilujete.

Potrebujeme:

Nové zemiaky 5-7 kusov

2 ks vaječných bielkov

Sladkú papriku

Čierne mleté korenie (príp. iné korenie podľa chuti)

Soľ podľa chuti

Postup:

Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky hrubé cca 1 centimeter.

 

Hranolky vložíme do väčšej misky a nalejeme na ne bielkovú zmes tak, aby bola pokrytý zmesou povrch každého zemiaku. Premiesime rukou.

Rúru nastavíme na 200-220 stupňov a zemiaky rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

 

Pečieme vo vyhriatej rúre 7 až 10 minút, potom odstránime papier na pečenie a dopečieme, kým hranolky nebudú zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! -)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes