Fotopostup: Najlepšie americké zemiaky pečené v rúre!

Aj vy si v reštaurácii radi objednávate ako prílohu americké zemiaky? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na ich prípravu a už nikdy nebudete chcieť iné.

Potrebujeme:

Nové zemiaky

Soľ

Korenie (karí, oregano, čierne mleté korenie)

Olivový olej (príp. slnečnicový)

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme, ale nešúpeme (vďaka šupke budú mať vynikajúcu chrumkavú kôru).

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zemiaky rozkrojíme na štvrtinky. V miske zmiešame soľ s korením (podľa chuti môžeme pridať aj iné druhy korenia – napr. rozmarín, cesnak, rascu atď.) a olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov.

Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri teplote 200-220 stupňov.

Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk