plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fotopostup: Najlepšia domáca Nutella

Aj vy ste fanúšikom sladkej lieskovcovo – čokoládovej nátierky? Dnes vám ukážeme. ako si pripraviť vlastnú – domácu verziu tejto skvelej pochúťky. Vychutnajte si poctivú chuť čokolády a orieškov bez konzervantov, umelých farbív či iných chemických prísad. Domácej výrobe sa jednoducho nič nevyrovná!

Potrebujeme:

1 šálku lieskových orieškov bez šupky

2 šálky cukru

2 šálky mlieka

2 vajcia

3 lyžice kakaa

4 lyžice hladkej múky

1 lyžicu zmäknutého masla

Postup:

Oriešky dáme na pavicu a restujeme cca 10 – 15 minút. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom oriešky preložíme do kuchynského robota a mixujeme, kým nezískame hladkú hmotu.

Орехи поджарить.

Орехи размельчить в комбайне.

У вас должна получиться маслянистая консистенция.

V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame kakao, múku, maslo a rozmixované oriešky.

Яйца взбиваем с сахаром, добавляем муку, какао, тертые орехи, масло и ванилин.

Mliekom dáme ohriať na sporák. Keď je horúce, pomaly doň pridávame orieškovo-vajíčkovú hmotu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Подогреваем молоко.

Výsledná hmota by mala byť hladká, avšak pokiaľ sme takúto hmotu nezískali, jednoducho si pomôžeme kuchynským robotom, v ktorom hmotu rozmixujeme do hladka.

Krém navrstvýme do skleneného pohára a môžeme podávať.

Приятного аппетита!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: povar

 

 

Najlepšie recepty na dnes