Fotopostup: Misky s chutným prekvapením

Skvelé večera plná vynikajúcich ingrediencií servírovaná v originálnej miske z alobalu. A čo všetko sa ukrýva vo vnútri tejto voňavej pochúťky? To je samozrejme tajomstvo šéfkuchára. Ale že ste to vy, radi sa o oň s vami podelíme! :-)

Potrebujeme:

3 ks kuracích pŕs

1 šálku mlieka

6 ks zemiakov

1 cibuľu

2 paradajky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

2-3 strúčiky cesnaku

150-200 g strúhaného syra

Olivový olej

3 lyžice majonézy

Soľ

Čierne mleté korenie

Petržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom. Vložíme do chladničky a necháme „marinovať“  cca 1 hodinu. Mäso bude vďaka mlieku mäkšie a jemnejšie.

Medzitým si pripravíme alobalové misky. Najrýchlejšou metódou je použiť pohár či plechovku (príp. inú nádobu), ktorej spodnú časť obalíme fóliou a potom plechovku jednoducho vyberieme.

Alobalové misky preložíme na plech a každú vymastíme olivovým olejom.

Zemiaky nakrájame na tenké kolieska, osolíme ich a okoreníme. Rovnako si nakrájame aj cibuľku. Do pripravených misiek vrstvíme kolieska zemiakov, cibuľu a kuracie mäso ochutené soľou a korením.

Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame vajcia s majonézou a dôkladne premiešame. Zmes navrstvíme na mäso (cca 2 lyžice na porciu).

Na vrch uložíme plátok paradajky  a posypeme najemno nasekaným cesnakom. Poslednú vrstvu tvorí strúhaný syr.

Takto pripravené misky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20-30 minút pri teplote 180 stupňov.

Podávame ozdobené zelenými bylinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)